streda 18. septembra 2013

Jarné závitky na pravé jesenné počasie


Priznám sa na začiatok, toto jedlo som nerobila ja, ale moje dve úžasné a krásne a šikovné sestry. A bolo to také dobré, že sa s vami musím o tento čínsky zázrak podeliť:)

Potrebujeme:
ryžový papier 
100g bravčového mletého mäsa
100g hlávkovej kapusty
1 mrkvu
olej
sójovú omáčku

Zeleninu si nasekáme a spolu s mäsom ju na troche oleja 5 minút restujeme. Po tejto chvíli ju stiahneme z ohňa/platne/dosky a necháme vychladnúť. Medzitým si namočíme do misy s teplou vodou ryžový papier (max. na 5 sekúnd a vždy namáčame po jednom kuse). Teraz nasleduje balenie - do spodnej tretiny papiera si dáme trochu mäsovo-zeleninovej zmesi, zabalíme strany a stočíme, až nám vznikne taký šulček. (takto to samozrejme spravíme aj s ostatnými) Necháme chvíľku postáť, aby obschla prebytočná voda a následne ich vložíme do horúceho oleja (ehm. Dostatočného množstva oleja.) a pražíme až dozlatista.
Podávame so sójovou omáčkou (odhryzneme - namočíme a opakujeme až do zjedenia:))

Dobrú chuť:)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára