sobota 3. augusta 2013

Banánový chlieb



Drahé dámy, vážení páni, tu môžete vidieť jednu z najväčších laskomín národov a národností štátu amerického - banánový chlieb! Názov síce taký vábny nie je, ale verte mi, kto ho raz ochutná, bude ho vyžadovať pravidelne:-)
Obrázky sú z muffinovej verzie tohto zákusku, ale kľudne ho vylejte na plech, alebo to zapekacej misy, bude super tak, či onak.

Potrebujeme:

3-4 banány, ošúpané, natrhané na kusy (však kto by sa babril s nožom)
1/2 šálky rozpusteného masla 
1 šálka kryštálového cukru
1 vajce
1 čl vanilkovej esencie
1 čl sódy bikarbóny
štipku soli
1 a 1/2 šálky polohrubej múky
a približne 1 šálku nasekanej čokolády (overená je celá 200 g čokoláda na varenie z Lidlu)

Najprv si vymixujeme banány s roztopeným maslom, k nim pridáme cukor, vajce a vanilkovú esenciu. Vymiešanú masu posypeme sódou a soľou, zašľaháme ich a predposledná ide do cesta múka a úplne nakoniec pridáme nasekanú čokoládu.
Dáme do vymastenej formy (forma sa nevysýpa múkou), a dáme piecť cca na 1 hodinu (podľa rúry aj plechu, ak to vylejete na veľký plech, je jasné, že tenšia vrstva sa bude piecť kratšiu dobu) pri teplote 175°C.

Komentár k prvej fotke - na vrch mafinu som dala ešte marhuľový džem a pamätajte, banánový chlieb sa je teplý a najlepšie chutí zo zmrzlinou:-)

Tip: Pre zmenu chuti sa dá k cestu pridať 1 čajová lyžička škorice, alebo vymeniť vanilkovú esenciu za rumovú:-)









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára