sobota 3. augusta 2013
Marhuľovo-jostová marmeláda
Na marmeládu potrebujeme:
1 kg marhúľ
0,5 kg josty (kríženec čiernej ríbezle s egrešom)
želírovač 2:1 a k tomu potrebné množstvo cukru:-)
Do hrnca si dáme najprv marhule, ktoré varíme do rozpadnutia. Až v tomto momente pridáme jostu, ktorú dusíme s marhuľami asi len 5 minút pred pridaním želírovača s cukrom. Pridáme spomínané a povaríme podľa návodu. Naplníme do pohárov, zasterilizujeme (alebo tiež nie, džem je dosť horúci na to, aby sa zasterilizoval aj sám, a kým nezjeme a nevychutnávame si ho, tak poctivo obdivujeme tú nádhernú farbu:-)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára