piatok 2. augusta 2013

Sušené paradajky


Tento recept som odkukala od Nigelly, ale keďže sa začína sezóna paradajok, treba sa s ním podeliť:)

Potrebujeme:
Paradajky - nakrájané na mesiačiky, alebo cherry paradajky prekrojené na polovicu - koľko vmestíme do zapekacej misy
1 čl soli
1 čl sušeného tymianu
2-3 PL olivového oleja

Postup je jednoduchý - paradajky poukladáme do zapekacej sklenenej misy (lepšie sa potom umýva, s plechom sa človek natrápi) narezanými stranami nahor a presypeme ich soľou zmiešanou s tymiánom. Prelejeme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na maximum - rúru však ihneď po vložení paradajok vypneme a paradajky necháme v útrobách sporáku odpočívať aspoň 12 hodín.
Potom ich vyberieme a v prípade, že ich nezjeme hneď, tak ich môžeme aj zasterilizovať  - netreba však používať nijaký nálev, postačí len olivový olej, a poháre klasicky necháme 10 minút vyvárať.

Sušené paradajky sú dobré asi na všetko slané - od mäsa, cez bagety, až po cestoviny... je to proste niečo, čo sa oplatí mať neustále v špajzi:-)


1 komentár: